Overname financiering

Er zijn vele mogelijkheden om een bedrijfsovernae te kunnen financieren. De Vries & Partners beschikt over een groot netwerk aan Private Ecquity partijen, prive investeerders, family offices, investeringsfondsen en investeringsmaatschappijen die bereid zijn middelen te verstrekken om tot een bedrijfdsovername te komen. De Vries & Partners beschikt over een groot netwerk aan investeerders en heeft een goede naam. 

Financieringplan inclusief werkkapitaalfinanciering
Bij de overname van een bedrijf moet niet alleen rekening worden gehouden met de financiering van de overname, maar ook (en vooral) de financiering van het werkkapitaal van het overgenomen bedrijf. Vaak komen bedrijven in de problemen, omdat er onvoldoende rekening is gehouden met de gevolgen voor het werkapitaal bij de overdracht van het bedrijf. Wij onderscheiden ons juist hierin door - voor de overname - te komen tot een:

  1. Ondernemingsplan
  2. Investeringsplan
  3. Cashflowprognose
  4. Financieringsplan

Daarnaast kijken we welke zekerheden de koper kan verstrekken en in hoeverre de verkoper bereid is te participeren in de financiering.

Zodra we dit compleet hebben zoeken we binnen ons netwerk naar geschikte investeerders die passen bij het bedrijf en bij de koper.

Landelijk dekkend netwerk
We hebben een landelijk dekkend netwerk van banken, investeringsmaatschappijen, participatiemaatschappijen en informal investors. Ook zijn wij volledig op de hoogte van de verschillende criteria en krediet classificatiesystemen van de Nederlandse banken.

Coach bij Qredits Microfinanciering
Robert de Vries is Coach bij Qredits Microfinanciering en begeleidt jonge (startende) ondernemers die een bedrijfsfinanciering heeft afgelsoten bij Qredits Microfinanciering. Doel is om deze ondernemers te helpen hun dromen succesvol te kunnen najagen.