Bedrijfsopvolging in het Familiebedrijf is niet vanzelfsprekend

Een familiebedrijf is een mooi bezit. U bent trots op wat u heeft bereikt. Uw kinderen zijn beoogd bedrijfsopvolger, maar...... ​hebben zij wel de juiste competenties? Willen zij het zelf wel? Wie wordt de Algemeen Directeur als er meerdere gegadigden zijn? Hoe denken hun levenspartners er over? Worden ze wel geaccepteerd door het personeel? Is het bedrijf in huidige vorm wel levensvatbaar of moet de jonge garde doorontwikkelen? Is de overname wel te financieren? Wat gaat u doen na de overname? Kortom het lijkt zo vanzelfsprekend, maar uit ervaring kunnen we zeggen dat de bedrijfsopvolging binnen het familiebedrijf niet zo eenvoudig is.

Opties bij bedrijfsopvolging in het Familiebedrijf:
Het is niet vanzelfsprekend dat de volgende generatie het familebedrijf overneemt. De maatschappij verandert razendsnel. De wereld is binnen handbereik en kinderen hebben ruime keuzes om te bepalen wat hun carrierepad gaat worden en maken - meer dan vroeger - keuzes die bij hun passen en niet die hun ouders voor ogen hadden. Er zijn dan ook verschillende opties als het gaat om bedrijfsopvolging in het familiebedrijf:

  1. Zowel de dagelijkse leiding als het eigendom gaat over naar de nieuwe generatie
  2. De dagelijkse leiding wordt overgedragen aan een externe. Het eigendom blijft in de familie (nieuwe generatie wordt mede eigenaar).
  3. Het Familiebedrijf wordt aan derden verkocht.
  4. De onderneming wordt gesloten. 

Planning is belangrijk
Het overdragen van een bedrijf vraagt een gedegen voorbereiding en is eigenlijk een continue proces. Onze ervaring is dat voorbereiding van de echte overdracht al gemiddeld 4 tot 5 jaar tijd in beslag neemt. Tijdig beginnen met de voorbereiding van een bedrijfsoverdracht is dan ook essentieel.

Uw onafhankelijke, objectieve en eerlijke partner
De Vries & Partners helpt u met het maken van rationele keuzes, los van onderliggende emotionele belangen. Wij zijn ervan overtuigd dat u gediend bent met een onafhankelijke, objectieve en eerlijke begeleiding. We kennen de valkuilen en behoeden u daarvoor. Wij zijn in staat om lastige klippen te omzeilen en het proces soepel en deskundig naar een goed einde te brengen. Wij beschikken de nodige kennis en vaardigheden die zo nodig zijn binnen het familiebedrijf, niet in de laatste plaats doordat Robert zelf eigenaar is geweest van een keukenbladenfabriek en als geen ander weet waar u wakker van kunt liggen.