Inkoopproces optimalisatie

Het is een open deur, maar verbetering van het inkoopproces levert besparing op. Op inkoopbeleid zijn er een heleboel perspectieven en visies. Het is voor een onderneming belangrijk om een duurzame, verdedigbare concurrentiepositie te hebben. U dient de concurrentie een stap vóór te blijven of een lagere prijs/kwaliteit-verhouding te bieden. 

Onder inkoopbeleid valt een aantal instrumenten: 

1. Inkooplogistiek
Optimalisatie van het bestelproces (goederenstroom, verkorten doorlooptijd)

2. Kwaliteitsbeleid
Gericht op de functies van de producten, dus de materiaalspecificaties. Deze moet u regelmatig kritisch beoordelen.

3. Prijsbeleid
De gewenste kwaliteit tegen de laagst mogelijke prijs. Let wel: dit hoeft niet altijd de absoluut laagste prijs te zijn. Het is afhankelijk van de gevolgen voor het bedrijfsproces.

4. Leveranciersbeleid
Het opzetten, verbeteren en afbreken van contacten met leveranciers. Leveranciers moeten betrouwbaar en goed geprijsd zijn. Indien een leverancier niet meer voldoet aan de voorwaarden of dat een betere leverancier zich aanbiedt, dan moet u ervoor zorgen dat u afscheid kunt nemen van uw oude leverancier met zo min mogelijk problemen (en kosten).

Benchmarking
De Vries & Partners vergelijkt door benchmarking uw onderneming met de concurrentie en probeert de zwakke punten binnen de bedrijfsvoering te herkennen.

Resultaatverplichting
Wij realiseren doorgaans een besparing van minimaal 15% op inkoopkosten. We koppelen de kosten van onze dienstverlening aan een resultaatverplichting. U verdient dus altijd aan onze dienstverlening. Gaat u deze uitdaging met ons aan? Neem gerust contact op voor een afspraak.