MvO: de Maatschappij, dat zij wij!


Op mijn visitekaartje staan 4 kernwoorden waar het bij mij in het leven om draait: Plezier - Dromen - Ondernemen - Maatschappij. Plezier hebben in hetgeen je doet, want daar haal je je uiteindelijke geluk in het leven uit. Dromen, omdat ik mijn dromen najaag en probeer te realiseren wat ik graag zou willen bereiken. Door te Ondernemen ben ik zelf verantwoordelijk voor mijn succes, het geeft mij een enorme vrijheid en het gevoel volledig mijn eigen leven te kunnen bepalen. Ik besef alleen heel erg goed dat ik het geluk heb gehad dat ik op dit deel van de wereld geboren ben en volledig gezond ben, waardoor ik plezier heb in mijn levene, mijn dromen kan najagen en doen wat ik graag doe, ondernemen. Dit is lang niet voor iedereen weggelegd en daar ben ik mij terdege van bewust. Ik vind het dan ook belangrijk om mijn talenten en kwaliteiten in te zetten om anderen, die niet het geluk hem om hier geboren te zijn of niet volledig gezond zijn, te helpen. Ik ben van mening dat wij oog moeten hebben voor de Maatschappij en ons moeten inzetten voor een betere samenleving. 


School en huis in Township te Kaapstad (Zuid Afrika)
April 2013 heb ik samen met mijn vrouw Petra en onze oudste zoon Thomas en een aantal andere vrijwilligers een school gebouwd in het Philipi Children Centre in Kaapstad (Zuid Afrika). Naast een van de grootste Townships ter wereld hebben we, samen met de zwarte bevolking, binnen 2 weken een school voor de kinderen van de Township en een huis voor de hoofdonderwijzer op de lokatie gebouwd.

Kinderen kunnen daar nu aan een toekomst werken en worden in staat gesteld om hun talenten te ontwikkelen. Door ouders te betrekken bij het onderwijs, proberen we zo langzaam een olievlek te creeren die er voor zorgt dat de mensen gaan beseffen dat er voor hun kinderen wel degelijk een toekomst is en dat zij hier van kunnen profiteren.


Onze zoon Thomas lekker ravotten met de kinderen.

Daarnaast hebben wij daar echt bruggen gebouwd tussen de blanke en zwarte bevolking. Door niet alleen met een zak geld te komen, maar daadwerkelijk de handen uit de mouwen te steken en de zwarte bevolking ons te laten leiden, is er een ongelooflijk wederzijds respect ontstaan.

   

Voor ons is dit project het mooiste wat we ooit hebben gedaan en voor ons de absolute bevestiging dat we de maatschappij kunnen beinvloeden. We hebben vergaande plannen om dit project uit te breiden.

 

Straatvoetbal voor Veenendaalse jeugd, 600 kinderen met plezier buiten aan het spelen

Kinderen krijgen al gauw het verwijt alleen maar achter hun beeldschermen, Ipods, Ipads, Playstations en andere multimedia apparaten te zitten. Maar is hun dat wel te verwijten en zijn ze echt zo erg? Ik was van mening dat, als je kinderen iets te bieden hebt, ze graag buiten willen spelen en met elkaar aan de slag willen.

Samen met vrienden ben ik een straatvoetbaltoernooi gaan organiseren in Veenendaal in de hersftvakantie. Doel was dat kinderen zelf een team mochten samenstellen, van ons (gesponsorde) shirtjes kregen en lekker 4 tegen 4 konden voetballen. Tegelijkertijd was er rond de speelvelden voldoende speelatributen en activiteiten aanwezig, zodat de voetballertjes en hun broertjes en zusjes lekker een dag in de buitenlucht aan het spelen konden. Uiteindelijk deden er ruim 350 kinderen mee en waren er in totaal 600 kinder actief!! Ook namen ouders spontaan vrij om bij dit evenement aanwezig te zijn, vanwege de gezellige sfeer en het plezier dat de kinderen hadden. Het evenement was uitgegroeid tot een belangrijk Veens evenement, waar een groot aantal bedrijven aan hebben bijgedragen. Een mooi voorbeeld hoe de maatschappij te beinvloeden en te bewegen is.
                   

Alpe d'Huzes en Mont Ventoux tegen kanker

Ik heb in mijn omgeving te vaak meegemaakt dat mensen de strijd tegen kaner verliezen. Ik wil dat dit stopt en dat er vergaande onderzoeken worden gedaan om van deze ziekte een chronishe ziekte te maken waarmee te leven valt. Ik heb daarom mijn gezonde lichaam ingezet om zoveel mogelijk geld bij elkaar te verkrijgen voor onderzoek naar Kanker en heb deelgenomen aan de Alpe d'HuZes en Het Grote Verzet tegen Kanker (Mont Ventoux). Hier hebben we met vele acties ontzettend veel geld bij elkaar gebracht.De mooiste actie is wel die met ons team van de Petrakerk, door in 1 week een spinningmarathon en een benefietconcert te organiseren in de kerk! Niets is onmogelijk, als je maar wilt.