Recovery of herstel management

Recovery management is een duur woord voor herstelmanagement of herstructurering. In tijden van tegenwind is recovery management (het herstructureren) heel belangrijk. U ziet dat klanten vertrekken en marges dunner worden. Nu is het moment om het tij te keren. U wilt aan de slag. Tijd voor herstructering! 


De cruciale vraag 
Cruciale vraag bij recovery management is: wat moet er worden hersteld? Hoe staat het er nu echt voor? Moeten de kosten gereduceerd worden of moet de omzet verhoogd? Zijn er misschien andere markten of is het juist slimmer om het productenpakket aan te passen? Vragen, die bij recovery management beantwoord worden.

Werkwijze
De Vries & Partners heeft jarenlang ervaring met dit soort vraagstukken. Wij verzorgen een heldere analyse, waaruit de kansen en bedreigingen voor uw onderneming blijken. Niet alleen de financiële positie brengen wij in kaart, maar ook kijken we naar het productieproces, inkoop- en logistieke proces.

Uitvoerbaar herstelplan
Op basis van deze analyse maken we samen met u een herstel- of herstructureringsplan. Dit wordt geen dik boekwerk, maar een praktisch document. Wij voeren dit plan door en onderhandelen voor u met financiers, OR, vakbonden, mogelijke kopers voor uw bedrijf en/of andere relevante partijen. Hierdoor blijft u verschoond van moeilijke en soms emotionele beslissingen. Na dit herstelproces staat u weer (onbeschadigd) aan het roer van uw bedrijf.

Wees op tijd
Het hoeft niet altijd "vijf voor twaalf" te zijn om in te grijpen. Hoe eerder u doet aan recovery management, des te meer kans op een hersteld bedrijf.